استخدام نیروی کار خارجی

کارفرمایان کانادایی می توانند نیروی کار از خارج از کانادا استخدام نمایند. البته یکی از مهمترین شروط این کار اینست که ثابت کنند از داخل کانادا موفق به استخدام نیروی کانادایی نشده اند و این استخدام تاثیر منفی بر روی بازار کار کانادا نخواهد گذاشت. بررسی تاثیر پیشنهاد شغلی بر بازار کار در کانادا یا “Labour Market Impact Analysis” مخفف به LMIA یا همان  LMO سابق برای کارفرمایانی که قصد استخدام نیروی کار خارجی داشته باشند الزامی است. همچنین برای جلوگیری از رشد بیکاری و حمایت از کارکنان کانادایی، وزارت کار و منابع انسانی کانادا پیشنهادهای شغلی را باید تایید کند.

LMIA چگونه عمل میکند؟

نحوه تایید پیشنهاد شغلی به این گونه است که قانون  LMIA کارفرمایان را موظف می کند شغل پیشنهادی را به چهار هفته متوالی حداقل به سه شکل مختلف از جمله وب سایت های تخصصی کاریابی، نشریات سراسری و پر تیراژ و وب سایت اختصاصی کاریابی دولت کانادا www.jobbank.gc.ca آگهی کند تا متقاضیان  احتمالی واجد شرایط بتوانند برای این شغل تقاضای خود را بفرستند. پس از اتمام دوره چهار هفتگی کارفرما باید دلایل منطقی مبنی بر عدم پذیرش متقاضیان داخل کانادا داشته باشد.

این آگهی باید بگونه ای منتشر شود تا در تمامی کشور دیده شود و همه امکان ارسال رزومه  کاری را داشته باشند. زیرا ممکن است شخصی واجد شرایط بوده و حاضر به نقل مکان باشد.

 لازم به ذکر است که پیشنهاد شغلی بایستی رسمی، مکتوب، تمام وقت و حداقل برای یک سال معتبر باشد. مشاغل فصلی و پاره وقت مورد تایید وزارت کار نخواهند گرفت.

 

حقوق و مزایای پیشنهادی


یکی از مهمترین نکات در LMIA در نظر گرفتن حقوق عادلانه برای متقاضی است. درصورتی که این حقوق پیشنهادی کمتر از حد قانونی باشد، کارفرما متهم به ضایع کردن حقوق کارگران خارجی می شود و تقاضای ایشان رد می شود. همچنین درصورتی که این حقوق پیشنهادی بالا باشد نیز کارفرما به ضایع کردن حقوق کانادایی ها متهم شده و همچنان تقاضایشان رد خواهد شد. در تعیین حقوق متناسب شرایطی مانند استان و شهر مورد نظر، نرخ بیکاری کلی، نرخ بیکاری برای آن شغل به خصوص و متوسط حقوق دریافتی برای آن شغل تاثیر گذار هستند.
دولت کانادا برخی از مشاغل خاص را از گرفتن LMIA معاف هستند. نیروی کار خارجی پس از دریافت LMIA  مثبت می تواند برای گرفتن ویزای کار برای خود و اعضای خانواده خود اقدام کند. پس از اتمام یک دوره یک ساله کار تمام وقت در کانادا بسته به نوع شغل متقاضی، امکان گرفتن اقامت دائم کانادا از طریق برنامه تجربه کانادایی وجود دارد. پس از تمامی این مرحل بازهم امکان رد ویزا برای این کارکنان بنا به دلایل مختلفی همچون دلایلی پزشکی، امنیتی و جنایی وجود دارد.